Tokióban kitáblázták, hogy tilos fellökni a turistákat

  Táblák figyelmeztetik a megfelelő viselkedés betartására a tokiói császári palota körül kocogókat eddigi viselkedésük miatt.

  Az elmúlt években mintegy száz panasz érkezett turistáktól és idős emberektől a figyelmetlen futókra - mondta el Csijoda-ku városrész hatóságainak egyik képviselője. A kocogók állítólag gyakran fellöknek embereket és utána még bocsánatot sem kérnek.

  "Egyes esetekben az áldozatokat ráadásul ki is gúnyolták vagy kiabáltak velük" - fűzte hozzá a szóvivő. Miközben a császári palota szigorúan zárt terület, a hozzátartozó földterület nagy része nyitva áll a nyilvánosság előtt. A sűrűn lakott Tokióban különösen kedvelt ez a füves terület, ahol naponta akár tízezer futó is megfordul.

  A kihelyezett tájékoztató táblák egyértelműen írják le a viselkedés szabályait: a futóknak elsőbbséget kell adniuk a sétálóknak, udvariasan kell viselkedniük és a parkban a köröket az óramutató járásával ellentétesen kell futniuk. Japánban már a metrókban és az uszodákban is táblák figyelmeztetnek a megfelelő magatartás betartására.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!