Látogasson ingyen malmot és kastélyt Fejér megyében

  A kulturális örökség napjai keretében több településen ritkán látogatható épületek, köztük kastélyok és malmok nyitják meg kapuikat szombaton és vasárnap Fejér megyében.

   

  Szeptember 21-én és 22-én Székesfehérváron látogatható és szakvezetéssel bejárható lesz a nemrégiben teljesen felújított, több mint 100 éves múltra visszatekintő Árpád fürdő. Ezen kívül a késő barokk jellegű városháza, az 1725-26-ban épült Sörház és az 1696-ban épült Sörházmalom, a bizánci belső kiképzésű szerb ortodox templom, valamint az Akóts-malom, amelynek patinás berendezései és működési technológiája talán a világon egyedülálló eredeti állapotot tükröznek.

  Fehérvárcsurgón a Károlyi-kastély, Nádasdladányban a neogótikus, Tudor-stílusú Nádasdy-kastély, Lovasberényben a klasszicista Cziráky-kastély, míg Dégen a Festetics-kastély és parkja látogatható. Sukorón a református templom harangtornya, Alcsútdobozon az arborétum angolparkja, Válon az Ürményi József által építtetett, klasszicista műemlék templom, a mellette álló Árpád-kori torony, illetve a Tűzoltó és Községi Emlékház is várja a látogatókat. Szintén Válon tekinthető meg az Ürményi-család copf stílusú, kör alaprajzú műemlék mauzóleuma és a Vajda-emlékház, ahol Vajda János költő gyermekkorát töltötte.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!