Újraindul a gőzmozdony a Gemencben

  Újraindul az árvízi károk miatt leállított Rezét nosztalgia gőzmozdony a Gemencben a hétvégén, a gemenci erdei vasút napján.

  Szeptember 21-én egész napos családi és gasztronómia programokkal várja az érdeklődőket a Gemenc Zrt. pörbölyi ökoturisztikai központja.

  Az erdőgazdaság tájékoztatása szerint a központ erdészeti és vadászati kiállítása mellett lesz vasútmodell-bemutató, és tárlatot rendeznek a júniusi árvíz idején készült gemenci fotókból.
  A szombaton a Gemencbe látogatók kipróbálhatják a kézi hajtányozást, és lovas fogattal kirándulhatnak a gemenci erdőbe; a gyerekeknek kézműves foglalkozásokat, íjászati bemutatót tartanak, az érdeklődők lézeres vadászati szimulátort is kipróbálhatnak.

  Ezen a napon az erdei vasút szerelvényein Pörböly és Malomtelelő között csak a rendezvény belépőjével lehet utazni. Az erdei vasút napján, amelyet minden év szeptemberének harmadik hétvégéjén rendez meg a Gemenc Zrt., mézet, kenyérlángost és gurovicai borokat, pálinkákat kóstolhatnak a program résztvevői.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!