Bezár Salzburgban a világ egyik legrégebbi mozija

Bezár Salzburgban a világ egyik legrégebbi mozija

Bezár Salzburgban a világ egyik legrégebbi mozija, a 109 éve működő Mozart-mozi Mivel üzemeltetőinek az analógról a digitális technikára való átállás már nem gazdaságos. A Mozart-moziban augusztus 29-én, csütörtök este utolsó alkalommal vetíttek filmet, a Beszélj róla! című francia drámát.

 

Fotó: Facebook/Neues Mozartkino Salzburg

"Az utóbbi időkben már egyáltalán nem vetíthettünk aktuális filmet. A kölcsönző cégektől teljes elutasításra találtunk, ma ugyanis már szinte minden digitalizált. A projektjeinkhez már csupán a korábbi évekből származó analóg kópiákat kaptunk" - mondta Alexander Krammer, a mozi üzletvezetője.

A digitalizálás a három teremben egyenként ötvenezer euróba (mintegy 15 millió forintba) kerülne, ezt pedig Krammer szerint nem lehet kigazdálkodni az erősen megnövekedett nézői szám ellenére sem. A Mozart a második világháború utáni hatéves szünetet leszámítva 1904 óta folyamatosan üzemelt, 1950-ben pedig újjáépítették.

Krammer a jövőben a mozihoz tartozó hotelre fog koncentrálni, a mozi termeit pedig különleges rendezvényeken fogják hasznosítani.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek