Lecsap a thaiföldi rendőrség a kéjgázos lufikra

  Lecsap a thaiföldi rendőrség a kéjgázos lufikra

  A thai hatóságok lecsapnak a turistáknak dinitrogén-oxiddal, azaz kéjgázzal töltött lufikat kínáló árusokra a főváros, Bangkok fő turistanegyedében.

  Az új trendre néhány héttel ezelőtt figyeltek fel először a rendőrök, azóta nyolc utcai árust vettek őrizetbe a turisták körében népszerű, bárokkal és olcsó hotelekkel zsúfolt Khao San sétálóutcában - közölte Pitiphan Kridakorn rendőr alezredes hétfőn. Egy lufiért 130 bahtot (900 forint) kérnek az eladók.

  A tengerparti bulikon kezdtek terjedni a lufikBildagentur-Online/chromorange / Northfoto

   Pitiphan szerint a nevetőgázzal töltött lufik először a népszerű tengerparti fürdőhelyeken bukkantak fel, a "telihold partikról" elhíresült Koh Samuin, Pattayán és Koh Pagnanon. A rendőrség még azelőtt megpróbál gátat szabni a kéjgázas lufi terjedésének, mielőtt az szélesebb körben is ismertté válna.

  A dinitrogén-oxid nem rendeltetésszerű használata súlyos mellékhatásokkal jár, valamint az országról negatív képet sugall a világban - mondta el a thaiföldi rendőrség munkatársa. A gyanúsítottak engedély nélküli gyógyszerforgalmazás miatt ötéves börtönbüntetéssel és 300 dolláros (65 ezer forint) bírsággal sújthatók.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!