Csődött mondott a Best Reisen utazási iroda

Csődhelyzetbe került és felfüggesztette utazási tevékenységét a Best Reisen Utazási Iroda Kft. pénteken. Az index információi szerint az egyiptomi válság miatt.

Csődhelyzetbe került, és törölte járatait az egyiptomi válság miatt kialakult krízishelyzetben a Best Reisen. A tavaly még több mint 6 milliárd forintos árbevételt elérő cég ügyvezetője, Zám Tibor az Indexnek elmondta: 700-800 utasuk maradt külföldön, illetve több ezer tervezett kiutazást töröltek, gépeik már pénteken sem indultak el.

A hírportál kérdésére azt is elmondta, hogy a kárigényekkel a QBE biztosítóhoz kell majd fordulnia az utasoknak. A külföldön maradtak hazautazását részben már kifizették – általában akkor, amikor partnerekkel szervezték az utakat –, a többieknél pedig a biztosító állja majd a költségeket.

A fizetésképtelenség oka az évek óta szűkülő charterpiac, de az utolsó cseppet a pohárban az egyiptomi válság volt – mondta Zám, hozzátéve, a piac a 2006-os szint harmadánál lehet most. A magyarok is sokkal kevesebbet költenek utazásra, és versenytársból is több lett. Az utóbbi két hónapban viszont egyiptomi chartergépeiket csak nagyon csúnyán nyomott árak mellett tudták

Zám Tibor azt ígérte, hogy hivatalos közleményt adnak ki, illetve az utasokat a Best Reisen honlapján értesítik. A Best Reisen magyar nyelvű honlapján még nincs információ a leállásról, de több utazási ajánlat már elérhetetlen.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek