Magyar fotóst díjazott a National Geographic

Egy fiatal magyar fotós, Lantai-Csont Gergely képe bekerült a National Geographic Traveler fotópályázat 11 legjobb alkotása közé.

A 23 éves fotográfus Kongóban készült fényképe 15 ezer alkotás közül bizonyult az egyik legjobbnak - áll a National Geographic Magyarország hétfői közleményében.
Az idén 25. alkalommal kiírt pályázatra profi és amatőr fotósoktól is várták a felvételeket, eredményt augusztus 1-jén hirdettek. A témák változatosak voltak, az első helyezett brazil fotós például egy sporttematikájú alkotással indult a pályázaton, de sok volt a természetfotó és a portré is.

Lantai-Csont Gergely egy Kongóban készült életképpel került be a verseny legszűkebb elitjébe, felvétele egy titokzatos helyi közösség életébe enged bepillantást. A képen a Tata Honda szekta nőtagjai egy vallási szertartásra készülve hamuval kenik be magukat, hogy a víz ne érhessen testükhöz a rituálé során.

A fiatal magyar fotográfus képeit évek óta publikálja több rangos magazin, köztük a National Geographic is. Több mint két éve Afrika jelenti számára a fő témát, több hónapos munkával előkészített expedícióin olyan zárt közösségeket dokumentál, amelyekkel a világsajtó egyáltalán nem foglalkozik.

A zsűri elismerése egyaránt szól Lantai-Csont Gergely témaérzékenységének és technikai tudásának - áll a közleményben. A dokumentumban a díjazottat is idézik, aki szerint hatalmas elismerés ez a díj, hiszen a magazin minőségi kontrollja "legendásan szigorú". A magyar fotósnak legutóbb 2013 januárjában, angolai útjáról jelent meg cikke a magyar National Geographic hasábjain, szeptemberben pedig a szenegáli murid vallás kulisszatitkait tárja fel, a marabuk és a baye fall-ok világát nyitja meg az olvasók előtt - olvasható a közleményben.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek