Tűzvész miatt bezárt a nairobi repülőtér

Tűzvész miatt bezárt a nairobi repülőtér

Tűzoltók próbálják megfékezni a lángokat a Jomo Kenyatta nemzetközi repülőtéren Kenya fővárosában, Nairobiban. A tűzvész szerda reggel tört ki, a helyi hatóságok a légikikötő bezárására kényszerültek. 

Fotó: Sayyid Azim / MTI/AP

 Kelet-Afrika legforgalmasabb repülőtere helyi idő szerint hajnali öt óra körül borult lángokba. A tűz a váróteremben keletkezett, az útlevél-ellenőrző pontoknál, és gyorsan átterjedt a repülőtér érkezési csarnokára - mondta el a Reuters hírügynökségnek a kenyai polgári légiközlekedési hatóság egy névtelenséget kérő illetékese.

"Egy gép sem száll fel, egy gép sem száll le. Kizárólag vészhelyzet esetén van lehetőség landolásra" - mondta el a tisztségviselő. Az érkező járatokat Kenya második legnépesebb városába, Mombasába irányítják át.

Daniel Mutinda, a kenyai vöröskereszt illetékese elmondta: a katasztrófában senki sem sérült meg. A tűz keletkezésének okát még vizsgálják. Két napja egy üzemanyag-szivattyú meghibásodása okozott jelentős késéseket a nairobi repülőtéren, sok járat útvonalát módosítani kellett. A repülőgépek nagy részét a mombasai repülőtér fogadta, de sok járatot irányítottak át az ugandai Entebbe nemzetközi repülőtérre és a ruandai Kigaliba is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek