Milotai mézes grillázsos az ország tortája

Milotai mézes grillázsos az ország tortája

A milotai mézes grillázstorta nyerte el idén a Magyarország Tortája címet, a ribizlihabos-almás réteges lett Magyarország cukormentes tortája, a Szent István-napi kenyérverseny győztese pedig a tönkölybúzás-joghurtos kenyér lett – jelentették be szerdán az augusztus 20-i ünnepi rendezvények szervezői.

A Magyarország Cukormentes Tortája címet elnyerő, Nándori László által készített Ribizlihabos-almás réteges torta fehér cukor, fehér liszt, mesterséges adalékanyag és tartósítószer nélkül készült. Az alapanyagok tökéletes használatával, a kreatív recepttel és a magyaros ízvilágba illeszkedő ízhatással nyerte meg a Nándori Cukrászda 2013-ban a Magyarország Cukormentes Tortája verseny – írja a Turizmusonline.hu

A Ribizlihabos-almás réteges összetevőinek nagy részét hazai kistermelőktől szerezte be a cukrászda. "A kialakult beszállítói hálózatunk segítségével, arra törekszünk, hogy a lekvártól a manduláig minél több fontos alkotóelemet házi manufaktúráktól vásároljunk meg" – mondta el Nándori László aranykoszorús cukrászmester.

A finomságokat az augusztus huszadikai rendezvényeken lehet majd először megkóstolni.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek