Négycsillagos borhotel épül Szekszárdon

Négycsillagos borhotel épül Szekszárdon

Közel 700 millió forintos beruházással 44 férőhelyes belvárosi szálloda épül Szekszárdon, a létesítmény alapkövét kedden helyezték el a tolnai megyeszékhelyen. A 695 millió forintos projekthez 70 százalékos, 494 millió forint európai uniós támogatást nyert el a beruházó Mészáros Borház Borászati Kft.

Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára az alapkőletételt megelőző projektbemutatón hangoztatta: 2010 és 2013 között közel 6,5 milliárd forintot kapott a hazai borászat szerkezetátalakításra, 2014 és 2019 között pedig a tervek szerint évi 8,5 milliárd forint európai uniós forrást biztosítanak az ágazatnak.

Köpenczei István projektmenedzser a 2014 júniusában elkészülő, 2363 négyzetméter hasznos alapterületű szálló kapcsán elmondta: évek óta probléma, hogy Szekszárd nem képes színvonalas szálláshelyeket biztosítani a városba érkező turistáknak. A most épülő szálloda a négycsillagos szolgáltatás színvonalát szeretné elérni - tette hozzá.

A háromszintes épületben a 22 szobás szálló mellett 70 fős éttermet és 150 fős konferenciatermet alakítanak ki. A létesítmény kihasználtságát 45-55 százalékosra tervezik, a beruházás 10-15 éves megtérülésével számolnak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek