A Palatinus strand a világ legszebbjei között

A budapesti Palatinus strand is bekerült abba a legszebb kültéri úszómedencéket összegző listába, amelyet a The Guardian brit napilap tett közzé honlapján.

Fotó: Budapest-Magyarorszag.info

 Az olvasók szavazatait összesítő listán a magyar mellett amerikai, ausztrál, brit, portugál, dél-afrikai és szingapúri helyszínek szerepelnek. Az oldal rendszeresen gyűjti össze a legszebb vagy olykor legelrettentőbb épületeket, helyszíneket, korábban a budapesti Déli Pályaudvar például a lap 10 legcsúnyább pályaudvarait közlő listájában szerepelt.

A margitszigeti természetvédelmi területen található Palatinus Duna-parti strandként 1919-ben nyitotta meg kapuit és a nagymedence megépítésével 1921-ben alakult át strandfürdővé. Janáky István tervei alapján 1937 után kibővítették, így nyerte el mai formáját. A 80-as évek második felében öt pályás csúszdát építettek, 2002-ben pedig korszerűsítették a strand medencéit; vízszűrő-forgató berendezéssel látták el azokat, az úszómedencét pedig háromrészesre, úszó-, élmény- és strandmedencévé alakították. A strand medencéit a Margitsziget termálforrásai táplálják.

Ezek is érdekelhetnek