Tesztelték a Germanwings-et: a legjobb lett

A Germanwings nyerte meg a Flugatlas felmérést. A németországi közlekedési szövetség, a Verein Mobil in Deutschland kutatásában a diszkont légitársaság első helyen végzett.

Az online autós klub hat légitársaságot vizsgált és értékelt. A Germanwings különösen az ülőhely-távolság és a poggyász túlsúly tekintetében ért el jó eredményt. A légitársaság anyavállalatával, a Lufthansával osztozik az első helyen, amely szintén a legmagasabb, 2,0 pontszámot ért el.

Az autós klub valamennyi vizsgált légitársaságnál a július 20.-augusztus 10. közötti időszakra, a szombati napok több járatára is foglalt jegyet. Az Észak-, Közép- és Dél-Németországban eltérő szabadságolási időszakokat vették figyelembe a foglalások során. A tesztelők Berlint, Hamburgot, Kölnt, Frankfurtot, Stuttgartot és Münchent választották indulási repülőtérként. A célállomások között London, Mallorca és Barcelona szerepelt. A tesztfoglalás során a három legkedvezőbb árú jegyet értékelték valamennyi légitársaság esetében.

 

Fotó: Germanwings

Az átlagár (adóval és illetékkel együtt) és a tarifa struktúra mellett további kritériumokat is figyelembe vettek az értékelés során: a kutyák szállítására vonatkozó költségeket és előírásokat, az átfoglalást és az ülőhely-foglalást illető lehetőségeket, a fedélzeti kiszolgálást és a flotta életkorát. A bónusz program és a gyermekekre vonatkozó kedvezmények esetében egyértelműen kiemelkedett a tesztben győztes Germanwings.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek