Négy év után újra kinyit a reptéri kilátó

Végre eljött, amire a repülésrajongók már régóta vártak: négy év után, jövő hét pénteken ismét ki lehet lépni a repülőtér felújított tetőteraszára. A Budapest Airport nyílt hétvégével indítja újra a kisebb átalakításon átesett kilátót, így augusztus 9-11. között bárki ingyen kilátogathat.

Augusztus 9-én, pénteken újra megnyílik a bő négy éve bezárt repülőtéri kilátóterasz. Az utasok és az őket kísérők, valamint a repülésrajongók és fotósok kedvenc repteres helyszíne egész hétvégén ingyenesen látogatható augusztus 9-11. között, reggel 8:00 és este 20:00 között a 2A Terminál tetején - írja a Budapest Airport közleménye.

Ilyen volt a kilátó teraszaFotó: Budapest Airport

A terasz a tervek szerint csak a téli hónapokban zár be újra, addig viszont, a nyílt hétvége után éjjel-nappal nyitva lesz, a belépődíj pedig 400 forint, amit készpénzzel és bankkártyával is lehet fizetni.

A Budapest Airport még 2009-ben, a SkyCourt építésének kezdetekor volt kénytelen ideiglenesen megszűntetni a kilátót, mert a munkálatok a 2A Terminál tetőterén is zajlottak. Az újra nyitáshoz viszont egy sor biztonsági fejlesztést kellett végrehajtani, egyebek mellett megépült egy biztonsági üvegfal, ami már az 1. Terminál teraszáról ismerős lehet. A Budapest Airport a nehéz pénzügyi helyzet ellenére folyamatosan kereste a lehetőségeket, hogy a költséges átalakítás megvalósulhasson, és újra birtokba vehesse a nagyközönség a kilátóteraszt.

„Nagyon örülök, hogy a különösen nehéz körülmények ellenére, ami a tavalyi év szomorú
eseményeinek a következménye, idén végre sikerült megoldást találni, hogy újra megnyissuk a kilátóteraszt, ez azt hiszem, mindenki számára örömhír, akit egy kicsit is érdekel a repülés, a repülőtér világa" – mondta el Alan Bork, a Budapest Airport fogyasztói üzletág igazgatója. Hozzátette: „nagyon is éreztük az igényét és a hiányát a repülőtéri kilátónak, ami remek időtöltést jelent az utasok és kísérőik, és nem mellesleg a repülésrajongók számára."

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek