Pszoriázis turizmusban lehet erős Harkány

A Harkányi Gyógyfürdőt legendás gyógyvízének és magas szintű egészségügyi szolgáltatásainak köszönhetően, ma a világ egyik legjobb psoriasis terápiás központjaként tartják számon. A fürdő a napokban az ötcsillagos minősítést is megkapta.

 

Harkányfürdő a világelsők között van a psoriasis gyógyításban - írja a Turizmus online. Dr. Péter Iván, a Zsigmondy Vilmos Harkányi Gyógyfürdőkórház főigazgatója, a napokban érkezett haza arról a párizsi Psoriasis 2013 nevű nemzetközi konferenciáról, ahol Harkányfürdő képviseletében számolt be a psoriasis gyógyításban elért új sikereikről, és tapasztalatokat cserélt több neves bőrgyógyásszal, szakorvossal. A gyűlésre összesen 44 ország delegált neves specialistákat, akiknek a psoriasis elleni küzdelem a szenvedélye.

Fotó: Turizmus Online



A fürdő gyógyvize csökkenti a tüneteket

A psoriasis, vagy más néven pikkelysömör, egy olyan bőrbetegség, amely foltszerű, fokozott elszarusodást okoz a bőr legkülső felületén. A betegség kialakulásának okai ismeretlenek, és bár a tudósok felfedeztek más betegségeket is, amelyek kapcsolatba hozhatók vele, a legfőbb okok közé mégis az egészségtelen életmódot, a stresszt, és a genetikai hajlamot sorolják. A bőrbetegség nem fertőző, és nem is ritka, hazánkban mintegy 200-300 ezer ilyen regisztrált beteg van.

Habár rengeteg gyógyszer létezik a kezelésére, a teljes gyógyítása lehetetlen, inkább csak a tünetmentességet lehet elérni. A kezeléseknek két fajtája érhető el: a biológiai terápiák és a hagyományos gyógymódok. Mivel előbbiek nagyon költségesek, akár havi többszázezer forintba is kerülhetnek, ezért egyre nagyobb igény van a hagyományos gyógymódokra. Ezek alkalmazásában kiemelt szerepe van a harkányi Zsigmondy Vilmos Gyógyfürdőkórháznak, amely speciális célzott, gyógyvízen alapuló balneo-fototerápiás kezelésével kimagasló eredményeket ért el a gyógyításban. Komoly előnye, hogy a gyógyvizes kezelés nem avatkozik be az immunrendszerbe, a hormonrendszerbe és tartós, költséghatékony gyógymódot jelent.

A psoriasis konferencián való részvétellel, a folyamatos beruházásokkal, az új szárny építtetésével, az állandó szakmai aktivitással és a fejlesztési törekvésekkel a Gyógyfürdőkórház nem titkolt célja, hogy megmutassa a magyar és külföldi vendégseregnek, hogy Harkány képes olyan komplex és magas szintű egészségügyi és kikapcsolódási szolgáltatáscsomagot nyújtani, amely más fürdővárosokban nem elérhető.

Ötcsillagot kapott a fürdő

A Harkányi Gyógyfürdő ugyanis a napokban kapta meg az elérhető legtöbb csillagot a Magyar Fürdőszövetség minősítésén. Bár az eredmény csak szeptember elején lesz hivatalos, a Turizmus Online úgy értesült, hogy a minősítési eljárás során nemcsak a szolgáltatásokat és a környezet állapotát pontozták, hanem a település infrastruktúráját, a megközelíthetőséget, de még a személyzet nyelvtudását és formaruháját is vizsgálták.
A legmagasabb pontszámok eléréséhez például egyedi és attraktív belső parkosítás, érintőképernyős tájékoztató berendezés, saját bakteriológiai labor és élménymedence is szükséges volt, amelyek valóban mind megtalálhatók Harkányban.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek