A Tisza-parton is beindult a Tourist Police program

Az idén nyáron is főiskolások segítik a rendőrség munkáját a turisták által kedvelt Tisza menti településeken. A fiatalok főképp a tolmácsolásban segítenek, akik a helyi Tourinform-irodákkal is folyamatos kapcsolatot tartanak.

 

A korábbi évek kedvező tapasztalatait figyelembe véve a Tourist Police program az idén is a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság és a Szolnoki Főiskola szervezésében, a Magyar Turizmus Zrt. támogatásával valósul meg - közölte Szabó Zita, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI-vel.

Fotó: szittyazoli / Indafotó


A részt vevő fiatalok augusztus 20-ig a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság illetékességi területén elsősorban tolmácsolnak, illetve a rendőri munkát segítő egyéb feladatokat látnak el, közösen a rendészet járőreivel. A fiatalok folyamatos kapcsolatot tartanak a helyi Tourinform-irodákkal is. Prospektusokat és kiadványokat osztogatnak a tisza-tavi látnivalókról és rendezvényekről, útbaigazítanak, s emellett a környékre érkező turisták elégedettségét is feltérképezik.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság területén, Szolnokon és Tiszafüreden, továbbá a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság illetékességi területéhez tartozó Tiszakécske, Csongrád és Szeged szolgálati helyeken hat héten át tartó közös munkát Csongrád és Szeged városok önkormányzata is támogatja.

De a Balatonon és országszerte a nagyobb fürdővárosokban is rövidnadrágos rendőrök járőröznek, sőt, több településen már strand-rendőrség is működik. Feladatuk leginkább a bűnmegelőzés, de sok helyütt turisztikai információkkal is szolgálnak azoknak, akik az adott turisztikai központ nevezetességeire, érdekességeire kíváncsiak.
Ilyen fürdőnadrágos egység dolgozik már Bükfürdőn, Gyulán, Harkányban és a Balaton környékén is.

Ezek is érdekelhetnek