Újabb Dreamlinert állították ki a forgalomból

Újabb Dreamlinert állították ki a forgalomból

Hajtóműhiba miatt törölték Japánban szerdán az egyik Boeing 787 Dreamliner típusú repülőgép útját: három nap alatt ez volt a harmadik hasonló meghibásodás ezen a géptípuson, amelyet a két legnagyobb japán légitársaság használ. Az All Nippon Airways (ANA) légitársaság törölte szerdán a nyugat-japáni Jamagucsi tartományból Tokióba induló Boeing 787-es útját a jobb hajtómű meghibásodását jelző készülék jelzése miatt. Az ANA szóvivője közölte azt is, hogy a 141 utast egy másik géppel szállították el.

Fotó: Ed Turner / Boeing Co / Swns.com / NorthfotoForrás: Travelo

 Kedden a Japan Airlines (JAL) egyik Tokióból Szingapúrba tartó járata nem szállhatott fel, mert gond volt a gép bal hajtóművének jégtelenítő rendszerével. A JAL szóvivője szerdán közölte, hogy a hibát kijavították, így ismét üzemképes a Dreamliner.Hétfőn szintén az ANA kényszerült törölni a Fukuokából Tokióba tartó járatát, mert probléma volt a repülő baloldali hajtóművének hőmérő és nyomásmérő szondájával.

A hibák alig egy hónappal azután jelentkeztek, hogy a JAL és az ANA (ez utóbbi használja a világon a legtöbb 787-est) újra üzembe helyezte Dreamliner-flottáját. Az év elején a JAL és az ANA 787-esein több váratlan esemény történt. Két esetben az akkumulátorok túlmelegedése okozott elektromos tüzet, másik két alkalommal pedig üzemanyag-szivárgást észleltek a típusnál. A Dreamlinerek repülését világszerte négy hónapra leállították, miután január 15-án kényszerleszállást hajtott végre az ANA egyik gépe akkumulátortűz miatt.

A Boeing módosította a legutolsó generációs géptípus akkumulátorrendszerét, s azt állítja, hogy az általa kifejlesztett és a kompetens hatóságok által jóváhagyott megoldások garantálják a gép biztonságát.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek