Ledózerolják a chilei titkos szerelmesek szállodáját

Ledózerolják a chilei titkos szerelmesek szállodáját

A világtól elzárkózó szerelmeseknek nyújtott fél évszázados szolgálat után bezárja kapuit Chile legnépszerűbb és leghíresebb szállodája, a Hotel Valdívia - írja a Latimoport alapján a Turizmusonline.hu. Amit a földrengés meghagyott, azt most a buldózerek bevégzik: a fél városnak vérzik a szíve ezért az egyedülálló létesítményért: a tulajdonos azonban ígéri, máshol újranyit a ,,légyottok diszkrét otthona".

Légyottok diszkrét otthonaFotó: Bildagentur-Online/mcphoto / Northfoto

 A Hotel Valdiviát egy fiatal özvegy, bizonyos Coralia Quezada alapította 1959-ben. Tematikus szobáiban mindenki szabadon engedhette a szerelemmel kapcsolatos fantáziáját. Mórok vagy egyiptomiak, japánok vagy afrikaiak kísérték a forró pillanatokat és amikor 2010-ben földrengés sujtotta a chilei fővárost, a rengés ezt az épületet is megrázta, de nem döntötte romba. A tragédia közepette Santiago legtragikomikusabb pillanantai zajlottak a falai között: a hajnali órákban erősen hiányos öltözetű urak és hölgyek keresték a menekülés lehetőségét a falakon kívülre.

Most a tulajdonos eladja a szállodát és a vevője lerombolja, hogy helyére egy másikat építsen. A sokszínű, tematikus, de erősen ízléshiányos darabok között például a kínai szobában Ming kori vázák álltak - természetesen hamisak, míg az afrikai szoba zebracsíkos volt és fa vadállatok állták körül a központi helyre elhelyezett hatalmas fekhelyet. Az amazóniai szobában mini vízesés csobogott tarka papagájok társaságában. De volt hatalmas jakuzzi, tarka szőnyegek, össze nem illő bútorok - mindez egyedi bájt adott az intézménynek.

A tárgyak egy részét áruba bocsátották és sokan puszta nosztalgiából keresték fel a kiárusítás helyszínét. ,,Nem volt még egy ilyen kedvelt intézménye a városnak - mondta egy idős hölgy, aki szerint lényeges színfolt tűnik el Santiago életéből. Egy volt alkalmazott így emlékszik: amikor fogadtuk a vendéget, amikor felszolgáltuk az italát, amikor takarítottuk a szobákat - vakok voltunk, némák és süketek.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek