Megidézik János Vitéz szellemét Ráckevén

Megidézik János Vitéz szellemét Ráckevén.

Június első hétvégéje Ráckevén Petőfi János Vitézének jegyében zajlik majd. A ráckevei Savoyai-kastély tópartján zajló programsorozat június 1-én 9 órakor lovas bemutatókkal indít, majd János Vitéz irodalmi vetélkedőn vehetnek részt az érdeklődők. Lesz íjász bemutató és oktatás, a délután folyamán a kastélyban Sissi Királyné ruháit csodálhatjuk meg, délután 5 órakor pedig vitézi próbatételek és ügyességi versenyek várják a vállalkozó kedvűeket. 

János Vitáz szelleme lengi majd be.Fotó: Wikipedia

Ezzel párhuzamosan egész nap kutyaszépségverseny és kutyaiskolai bemutatók zajlanak. Másnap, június 2-án amatőr fogathajtó versennyel indul a nap, majd „Kukoricza Jancsi kedvencét" kóstolhatja meg mindenki, aki a bográcsban főtt ételek bemutatójának eredményeire kíváncsi. Délután íjász mutatványok és oktatás, valamint majorett gála szórakoztatja a közönséget, majd este a kastélyban Donizetti Bethy című vígoperája tekinthető meg.

Emellett egész hétvégén kirakodóvásárok, kézműves foglalkozások, lovagoltatás, ólomkatona öntés vár mindenkit, az aktívabbak ugrálhatnak a gumiköteles trambulinon, vagy vízi bicajozhatnak egyet a tavon.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek