Utál utazni, mégis muszáj neki

Utál utazni, mégis muszáj neki

Az Office és az Extras című sorozatok készítőjeként ismert Ricky Gervais és Stephen Merchant az Egy idióta külföldön című műsorban barátjukat, az író és rádiós producer Karl Pilkingtont küldik világ körüli útra. Mi ebben az újdonság? Az, hogy Karl igazi szűklátókörű idióta, akinek a legnagyobb szenvedést az jelenti, ha ki kell lépnie komfortzónájából. Utál utazni, nem érdeklik az idegen kultúrák és szokások. Ha ezeket nem tudja elkerülni, akkor is, minden porcikájával küzd a megismerésük ellen. Csak semmi élmény!

A komikus páros ezért másoknak álomszerű, de számára kellemetlen kalandokra kényszeríti Karlt. Merchant azt szeretné, hogy szélesedjen látóköre, változtasson világnézetén, míg Gervais saját szórakoztatására szeretné minél kellemetlenebbé tenni Karl életét. Elküldték már a világ hét új csodájához, végigcsináltattak vele egy bakancslistát, most pedig rábeszélték, hogy ismételje meg Marco Polo útját a Selyemúton, Olaszországból Kínába.

Hogy enyhítsék a biztonságot nyújtó otthonától távol lévő Karl magányát – egyben újabb kihívás elé állítsák –, útitársat is szereznek neki a Willowból vagy Gervais és Merchant komédiájából, a Life Is Too Shortból ismert törpe növésű brit színész, Warwick Davis személyében. Az alulművelt, ostoba – vagy legalábbis annak látszó – Karl és a kulturált, kedves, művészetekért rajongó Warwick nem is különbözhetne jobban. Karl folyton panaszkodik, megpróbál minden alól kibújni, Warwick viszont vérbeli turista: lelkesedik a világ minden zugáért, és nem fél Karl szemére vetni annak tudatlanságát.

Az Egy idióta külföldön harmadik évada Karl és Warwick ötezer mérföldes utazását követi nyomon Velencéből Kelet-Európán és Indián keresztül Kínáig, különböző kultúrákon és hagyományokon át. A sorozat május 25-én, szombaton este tízkor starol a Discovery Channelen.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek