Már a poggyászkocsiért is fizetni kell?

Már a poggyászkocsiért is fizetni kell?

Úgy tűnik, még egy mini-költséggel nőtt a repülős utazások kiadás oldala. A Liszt Ferenc Repülőtér 2. Terminálján üzembe állított új poggyászkocsikat csak abban az esetben használhatjuk, ha leperkáljuk érte a 300 forint/1 euro összeget. A Tékozló Homáron megjelent döbbent utas panaszlevele megosztotta az olvasókat.

Mostantól még gazdaságosabban csomagolunk majd.Fotó: Bildagentur-Online/kröner / Northfoto

"Elérkezett végre a nap, amikor Budapest kedvenc repterén már nem a taxishiénák húzzák le legjobban az utazóközönséget. Az új csúcstartó a nemrég bevezetett poggyászkocsi-kölcsönző rendszer, mint azt ma volt szerencsém megtapasztalni. A repülőgépről a terminálba érkezve csodálkozva láttam, ahogy a nemzetközi és magyar utasok értetlenkedve rángatják a kocsikat, amik mintha be lennének ragadva a sínbe, mígnem valaki rájött, mi hiba: a kocsisorok mellett álló automata hozzájuk tartozik, és csak 300 forint vagy 1 euró megfizetése után szabadul ki egy kocsi. Kisebb szentségelés után a legközelebbi reptéri alkalmazott felé vettem az irányt, akitől megtudtam, hogy kb 2 hetes a nagy találmány, kérdésemre azt is elárulta, panaszt a Budapest Airportnál, írásban tudok tenni.

Mivel (bár tudom, minek utazik az ilyen), volt nálam egy kialvatlan, kétéves gyerek és két kézipoggyász, valamint a szalagon már keringett két táskánk és egy babakocsink, igénybe vettem egy kedves hölgy felajánlását és egy euróját (a kommentelők kedvéért: euróövezeten kívüli országból érkeztünk látogatóba, kártyát az automata nem fogad el, váltottam forintot de csak nagy címleteim voltak, a hölgy ezt látva segített) és hozzájutottam egy féltve őrzött kocsihoz."

A Budapest Airport honlapja szerint az új kocsik könnyebbek és egyszerűbben kormányozhatók, a fizetős rendszerrel pedig egy nemzetközi viszonylatban már rég elfogadott bérleti rendszerhez igazodnak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek