Busz helyett a sátrak utódait használja a Wizz Air

Busz helyett a sátrak utódait használja a Wizz Air

A Wizz Air légitársaság átköltöztette nyári menetrendjének néhány Budapestről induló járatát a nemrég megnyitott egyszerűsített beszállókapukhoz a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2-es terminálján - közölte a légitársaság csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint a Budapest Airport 12 új beszállókaput létesített, ezzel lehetőséget ad légitársaságoknak, hogy hasonló működési költségek mellett üzemeljenek, mint az 1-es terminál bezárása előtt. A Wizz Air az elmúlt évben költözött az 1-esről a 2-esre, ahol számukra elfogadhatatlan módon magasabbak a repülőtéri díjak.

"A Budapest Airport felhagyott az Oktoberfest stílusú sátrak használatával és igyekszik jobb megoldást találni, hogy egész évben alacsony költségű létesítményeket tudjon biztosítani a légitársaságoknak" - mondta Daniel de Carvalho, a Wizz Air vállalati kommunikációs menedzsere.

A Wizz Air mellett egyébként még négy diszkont légitársaság választotta a beszállításnak ezt a módját: a Ryanair, az easyJet, a Jet2.com és a holland Transavia.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek