Ingyenes városnéző séták a Ferencvárosban

Két útvonal közül is választhat, aki június elsején részt vesz a Ferencvárosi Helytörténeti Egyesület városnéző sétáin. Utána még frissítőt is kaphat, vetélkedhet vagy filmet nézhet.

A Ferencvárosi Helytörténeti Egyesület június 1-jén, szombaton helytörténeti sétát hirdet, amelyen mindenki ingyenesen vehet részt.

A program tematikája a „jó tettekhez" kapcsolódik, azaz a városrész egykori példaképeinek nyomába eredhetünk a vezetett városnézések során, melyek kilenckor és délután fél egykor indulnak és két különböző útvonalon haladnak majd.

Fotó: Wikipedia

A séták végállomása mindkét esetben a Ferencvárosi Helytörténeti Gyűjtemény és Egyesület lesz az Erkel ucában, ahol frissítő és egy rövid műsor várja majd a sétáról visszaérkezőket. Ezután egy 30 perces helytörténeti vetélkedőn lehet részt venni , ahol az is kiderül, ki mennyire figyelt a séta során.

Részletes programok

Az első séta programja:

„Hogyan épülhet fel egy városrész adományokból?"

Időtartama: két óra

A séta a Ferenc tértől a Vendel utcán át a Thaly Kálmán, Tűzoltó utca, Ferenc körút, Üllői út, Hőgyes Endre utca, Bakáts tér, Ráday utca és Erkel utca útvonalon halad. Menet közben megtekintik többek között az Örökimádás templomot, az Üllői úti kaszárnyát és a Bakáts téri szabadtéri fesztivál műsorába is bepillantanak.

A második séta programja:

„Jótevők, mecénások, szellemi hagyatékok"

Időtartama: másfél óra

A séta az Erkel utcából indul, az Üllői út, majd a Kálvin tér érintésével halad tovább, majd a Ráday és Lónyay utcán keresztül tér vissza az Erkel utcába. Útközben egyebek mellett a Kálvin téri templommal és a 100 éves Ráday Könyvtár történetével is megismerkedhetnek az érdeklődők.

 
A séták, frissítők és helytörténeti vetélkedő mellett, akinek még marad ereje, kézműves foglalkozásokon is részt vehet, vagy Ferencváros történetéről nézhet filmhíradókat, dokumentumfilmeket.

A programokon való részvétel ingyenes, de május 23-ig, csütörtökig jelezni kell a részvételi szándékot a ferencvarosiseta@gmail.com e-mail címen.

Ezek is érdekelhetnek