Gyermeksíróversenyt tartottak Tokióban

Gyermeksíróversenyt tartottak Tokióban

Gyermeksíróversenyt rendeztek Tokióban, a csöppségek egészséges felcseperedését ünnepelni hivatott eseményen a tavaly született bébik szumóbirkózók segítségével mérték össze hangjuk erejét - írja az MTI.

Fotó: Northfoto

A híres Szenszodzsi templomban tartott Nakidzumó (síró szumó) elnevezésű viadalon idén 114 egyéves gyermek indult, akik kiütéses rendszerben egy szumóringben, egy-egy birkózó karjaiban veselkedtek egymásnak. A meccsek során a birkózók feladata az, hogy minél hangosabb és hosszabb sírásra késztessék a csöppségeket. E célt morcos vagy fenyegető tekintettel, grimaszokkal, dorgálással próbálják elérni, bántani nem szabad a bébiket. Ha a gyermekek nem hajlandóak sírni, ijesztő maszk felvételével ösztökélik őket, gyakran azonban a bébik a birkózók és a közönség minden igyekezete ellenére is csak nevetgélnek.

A 400 éves hagyomány azon alapul, hogy az erős tüdő fontos ahhoz, hogy a csöppségek egészségben nőjenek fel. A versenyre nevező szülők abban bíznak, hogy a szumó jó egészségben tartja gyermekeiket és elűzi mellőlük a gonosz szellemeket. A helyi turisztikai hivatal által rendezett viadalt természetesen minden évben a leghangosabb kisgyermek nyeri.

Ezek is érdekelhetnek