Orrszarvú tehenek dagonyázása a Veszprémi Állatkertben

Orrszarvú tehenek dagonyázása a Veszprémi Állatkertben

A Veszprémi Állatkert egyik legnépszerűbb társas állatbemutatója, az Afrika szavanna kifutó, mely teljesen megújult az elmúlt hónapokban. A fejlesztésnek köszönhetően területe 15 000 négyzetméter nagyságúra nőtt, és egy kilátóval is gazdagodott, ahol a zsiráfok fejmagasságából csodálhatjuk meg a szavanna állatait – tájékoztat a Veszprémi Állatkert.

 

Fotó: Veszprémi Állatkert

Péntek délelőtt először a zebrák és a szélesszájú orrszarvúcsalád kiszoktatása kezdődött meg a megújult kifutóra. Először a fekete-fehér csíkos patások izgatott vágtájának lehettek szemtanúi a gondozók illetve a látogatók, majd a két orrszarvú tehén, Rebeka és Naruna bizonytalan első lépéseiért izgulhattak a jelenlévők. Pablo, az állatkert két és fél tonnás orrszarvúbikája megszokott higgadtságával dübörgött végig a füves szavannán, Rebekáék pedig rögvest megtalálták a nekik szánt dagonyát.

A jövő héten a zsiráfcsapat és a struccok is remélhetőleg birtokba tudják venni a kifutót és a látogatók legnagyobb örömére újra együtt lesznek láthatóak a Veszprémi Állatkert szavannai állatai.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek