Balett kizárólag kismamáknak és kispapáknak

Balett kizárólag kismamáknak és kispapáknak

Május 4-én kismamákat vár az Operaház. Az anyák napját megelőző nap délelőttjén, hagyományteremtő szándékkal, KismaMatiné címmel látnak el egy előadást, amelyre minden évben háromszáz várandós kismamát és kispapát várnak majd. Idén a Makrancos Kata című balettelőadást tekinthetik meg a gyermeket váró párok a 300 Ft-os jegyekkel. A cél, hogy a hasonló, örömteli élethelyzetben lévők, a gyermekáldás előtt közösen kikapcsolódhassanak, s a magzati korban lévő gyermek is részesülhessen a zenei élményben.

 

Fotó: Northfoto

A program ez alkalommal is Kodály Zoltán legendás mondására épít, amely szerint „a gyermek zenei nevelését nem a születése előtt kilenc hónappal, hanem már az édesanya születése előtt kilenc hónappal jó megkezdeni". A KismaMatiné jelkép és üzenet, amely kifejezi: az egész társadalom számára fontos, hogy minél több gyermek szülessen, s hogy minél fogékonyabbak legyenek a jóra és a szépre – tájékoztat az Operaház honlapja.

A kismamák az anyaknapja@opera.hu címen regisztrálhatnak a Magyar Nemzeti Balett május 4-ei előadására. A legendás Seregi-balett igazi színházi élményt ígér azoknak is, akik most ismerkednek a balett műfajával.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek