Négy nap étlen-szomjan egy hotel liftjében

Négy napra egy üres szálloda liftjében ragadt egy svéd férfi Bad Gasteinben, Ausztriában. Sértetlenül úszta meg a kalandot.

A bad gasteini Hotel Eden tulajdonosa, Thomas Fleetwood négy napot töltött el üres szállodájának egyszemélyes liftjében mindennemű étel és ital nélkül. Az 58 éves férfi a földszintre akart lejutni ötödik emeleti irodájából, amikor elromlott a lift. A mobiltelefonját az irodában hagyta, így nem tudott segítséget kérni.

Vízesés és üresen álló patinás hotelek: Bad Gastein
Galéria: Bad Gastein
mimi / Travelo

 Amikor kiszabadították, azt mondta a rendőröknek, hogy azok a túlélőtechnikák segítették, amiket Svédországban katonaként sajátított el. "A lift sosem romlott el korábban, ezért nem is számítottam semmi rendkívülire. Amikor megtörtént a baj, kitörtem a lift ajtajának üvegét, hogy egy kis friss levegőhöz jussak. Próbáltam a tetőt lefeszegetni hogy kimászhassak, de ez sem segített" – idézi a pórul járt férfit a The Daily Telegraph online kiadása az Austrian Times értesülései alapján.

Végül a tulajdonost barátja mentette meg, akinek gyanúsak lettek a bejáratnál felgyűlt küldemények. Mivel volt egy pótkulcsa, be tudott jutni a zárt épületbe. Mikor észlelte mi történt, a helyi tűzoltóktól kért segítséget. "Őrült voltam, hogy telefon nélkül beszálltam az üres hotel liftjébe. Viszont büszke vagyok magamra, hogy nem pánikoltam be, és hasznosítani tudtam a katonaság alatt tanultakat" – mondta el a szállodatulajdonos miután kiszabadították. Az eset után az urat, aki a történtek ellenére jó egészségnek örven, a helyi kórházba szállították.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek