Teherautón érte el az Északi-sarkot hét orosz

  Teherautón érte el az Északi-sarkot hét orosz.

  A befagyott Jeges-tengeren, speciális teherautókon érte el az Északi-sarkot hét orosz felfedező - jelentette be szerdán az ottawai orosz nagykövetség. A közlemény szerint a hétfős expedíció az oroszországi Szevernaja Zemljából (Északi földről) tart a kanadai Resolute Bay-be, egy eszkimó faluba Cornwallis szigetén.

  Sarkköri állatvilágFotó: Daniel J. Cox / Barcroft Media / Northfoto

  A Vaszilij Jelagin vezette csoport a Jemelja-3 és a Jemelja-4 nevű, saját tervezésű nyergesvontatóval van úton, eddig 2000 kilométert tettek meg a március elejei indulás óta. Továbbindulás előtt néhány napig elidőznek az Északi-sarkon.

  A nagykövetség szerint egész útra elegendő dízelolajat visznek magukkal. Honlapjuk szerint május végére akarnak Resolute Bay-be érni, vagyis sietniük kell, ha nem akarják, hogy elolvadjon az út előttük. Nem példa nélkül álló vállalkozásról van szó, a csapat saját, 2009-es teljesítményét ismétli meg.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek