Lelkes amatőrök özönlötték el Berlin új múzeumát

Lelkes amatőrök özönlötték el Berlin új múzeumát

Kirobbanó sikert hozott a kedvtelésből festegető átlagemberek számára meghirdetett akció egy új berlini kortárs kiállítóhelyen: olyan sok hobbiművész vitte el alkotását a Deutsche Bank MűCsarnokba, hogy egy második tárlatot is kell rendezni a műveikből.

Az amatőr festőművészek vasárnap délutánig adhatták be műveiket a 24 órás kiállításra, de már pénteken olyan nagy volt a tolongás a kiállítóhely előtt, hogy a szervezők gyorsan egy második kiállítási napot is meghirdettek.

Klaus Winker, a MűCsarnok szóvivője szerint már péntek reggel óta folyamatos volt a sorban állás az intézmény előtt. Összesen 2000 ember vitte el hobbiból készült művét, de csak az első 344 alkotó számára van hely a hétfő déltől kedd délig tartó kiállításon, ezért a többieknek április 28-án, a Régi Pénzverdében szerveznek közös tárlatot.

Az elsőként beadott 344 képet hétfőre virradó éjszaka rakták fel a falakra, hogy déltől a nagyközönség is megcsodálhassa őket. A szóvivő nem tudta megmondani, hogy milyen koncepció alapján rendezik egységbe a vélhetően nagyon heterogén összetételű kiállítási anyagot, de a képek minőségéről lelkendezve beszélt.

A Mach Kunst (Csinálj művészetet!) elnevezésű akcióval a Német Guggenheim múzeum utódjaként létesült Deutsche Bank KunstHalle április 18-ai megnyitójára akarja felhívni a figyelmet az új kiállítóhelyet finanszírozó német pénzintézet.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek