Észak-Koreába vágynak a brit turisták

Az utóbbi napokban négyszáz százalékkal nőtt az észak-koreai utazások iránt érdeklődők száma Nagy-Britanniában. A legdrágább észak-koreai út, a 18 napos, 2795 fontos körutazás az idei évre már betelt, és az iroda csak 2014-re fogad el jelentkezéseket.

Meredeken megugrott az észak-koreai társasutazások iránt érdeklődő britek száma annak nyomán, hogy a phenjani rezsim atomháborút sem kizáró, egyre élesebb retorikájának hatására az ország a lapok címoldalaira került.

Phenjan és a Tedong folyó
Galéria: Észak-Koreába vágynak a brit turisták
(Fotó: Photo2Be.com / Barcroft Media / Northfoto)

A műfajban úttörőnek számító, észak-koreai szervezett utazásokra szakosodott brit iroda, a Regent Holidays marketingigazgatója, Gillian Leaning a The Daily Telegraph című brit lapnak elmondta, hogy az utóbbi napokban 400 százalékkal emelkedett az észak-koreai látogatás feltételeit firtató telefonhívások száma.

"Ha egy ország bekerül a hírekbe, akár jó, akár rossz okokból, az emberek kíváncsivá válnak. Észak-Korea általában nem tartozik a legnépszerűbb célpontok közé, most azonban mégis az lett, az emberek saját szemükkel akarják látni, hogy milyen is ez az ország" – fogalmazott a Regent Holidays igazgatója.

Alkalmazott egy phenjani metróállomáson
Galéria: Észak-Koreába vágynak a brit turisták
(Fotó: Photo2Be.com / Barcroft Media / Northfoto)

A brit külügyminisztérium utazási információs szolgálata a tárca honlapján olvasható, jelenleg érvényes álláspont alapján nem tanácsolja el a briteket Észak-Korea felkeresésétől. A minisztériumi értékelés szerint az Észak-Koreába utazókat az elmúlt időszak egyre élesebb hangú hivatalos nyilatkozatai ellenére sem fenyegetik a korábbinál nagyobb kockázatok vagy veszélyek.

A külügyminisztérium mindazonáltal hangsúlyozza, hogy a helyzet gyorsan változhat, és azt tanácsolja az utazni készülőknek, hogy rendszeresen tanulmányozzák a minisztérium utazási információs szolgálatának közleményeit.

Észak-Korea "mindennapjai" - Björn Bergman svéd fotós kilenc napot tölthetett az országban, fényképeit szigorú ellenőrzés alatt készíthette. Két évig várt a vízumengedélyekre.
Galéria: Észak-Koreába vágynak a brit turisták
(Fotó: Photo2Be.com / Barcroft Media / Northfoto)

A Regent Holidays észak-koreai ajánlatai nem olcsók: a cég értékesítési portálján 990 fonttól 2795 fontig (360 ezer forinttól egymillió forintig) terjednek az árak. A legolcsóbb út egy négynapos hétvége, a legdrágább egy 18 napos körút, ráadásul mindegyik utazás Pekingből indul, és a részvételi díj nem tartalmazza a Pekingig szóló repülőjegyet, sem az ottani szállásköltségeket.

Ennek ellenére a cég kínálatában szereplő legdrágább észak-koreai út, a 18 napos, 2795 fontos körutazás az idei évre már betelt, és az iroda csak 2014-re fogad el jelentkezéseket.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek