Egy rubelért kelt el a Red Wings légitársaság

Egy rubelért kelt el a Red Wings légitársaság

Jelképes összegért váltott gazdát a moszkvai bázisú Red Wings, amely februári leállását megelőzően számos oroszországi városba közlekedtetett járatokat – írja a Turizmusonline.hu.

Alexander Lebegyev orosz üzletember szimbolikus 1 rubelért adta el légitársaságát, a moszkvai központú Red Wingst, amely azóta nem repül, hogy egyik Tupojev gépe halálos balesetet szenvedett, írja a Tourexpi. Az üzletember a vevő nevét nem árulta el, de blogjában megerősítette a hírt: "Igen, eladtam a Red Wings 100 százalékos tulajdonrészét egy befektetői csoportnak 1 rubelért." Lebegyev, aki a résztulajdonosa a Novaja Gazeta ellenzéki napilapnak, és akinek fia birtokolja a brit The Independent és Evening Standard újságokat, úgy nyilatkozott, mindent megtett azért, hogy megmentse a céget, és a szektor bürokratáitól való félelme miatt döntött az eladás mellett.

Az orosz légügyi hatóság február elején függesztette fel a légitársaság működési engedélyét, jogsértésre és pénzügyi hiányosságokra hivatkozva. A repülési tilalmat azután hozták, hogy december 29-én a Red Wings egyik TU-204-es repülőgépe landoláskor a földnek csapódott, a balesetben öt alkalmazott vesztette életét. Lebegyev még februárban tiltakozott a hatóság döntés ellen, ami szerinte nem volt megalapozott – olvasható a Turizmusonline.hu cikkében.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek