Ősztől húszezerért dubajozhatunk a Wizz Airrel

Október végétől heti négy alkalommal indít járatot a Wizz Air diszkont légitársaság Budapest és az Egyesült Arab Emírségek között. A Dubai World Central reptérre érkeznek majd a gépek, ahonnan Dubaj és Abu-Dzabi is könnyen elérhető.

A Wizz Air légitársaság kereskedelmi igazgatója, Abrán György a mai napon, vagyis április 3-án új, fapadosok körében egyedülálló célpontot jelentett be. Október 28-tól, vagyis a téli menetrend részeként utanként 19 990 forinttól juthatunk el az Egyesült Arab Emírségekbe. A Wizz Air így az első lesz az európai diszkont légitársaságok között, aki járatot üzemeltet Dubajba.

Ezen felül a Wizz Air lesz az első ügyfele Dubaj új repülőterének is. A Dubai World Central névre hallgató légikikötő utasterminálját 2013 októberében nyitják majd meg. A tervek szerint ez lesz a város központi reptere a 2020-as évek közepére, amikorra öt kifutópályával és 160 milliós éves utasforgalmával a világ legnagyobb repülőterévé válik. Elhelyezkedéséből adódóan nem csak Dubajt, de Abu-Dzabit is ki tudja szolgálni a Dubai World Central, így a járat biztosan népszerű lesz a téli nyaralásra vágyó magyar turisták körében.

Galéria: Wizzair DubaiMark H. Milstein / Northfoto

 Abrán György újságírói kérdésre elmondta, hogy az október 28-tól, hétfői, szerdai, pénteki és vasárnapi indulással közlekedő járaton éves szinten ötvenezer fölötti utasszámmal kalkulálnak. Egyrészt számítanak a magyar vakációzókra és üzletemberekre, de abban is reménykednek, hogy egy budapesti városlátogatás is vonzó lehet majd az Egyesült Arab Emírségek lakóinak. A mai napon egyébként Szófiában, Kijevben és Bukarestben is bejelentette a Wizz Air új, dubaji járatait.

A mai naptól, 19 990 forintos utankénti összegért foglalható járatról még azt lehet tudni, hogy a gépek reggelente indulnak majd, a menetidő négy és fél óra körül várható. Az érkezés helyi idő szerint koradélutánra esik majd. A meglepően kedvező ár természetesen csak bevezető jellegű, később ennél magasabb átlagárra kell számítani. Fontos információ még, hogy vízumkorlátozás van Magyarország és az Egyesült Arab Emírségek között, így a repjegy megváltása mellett az ezzel kapcsolatos ügyintézés is vár ránk, ha ide tervezünk utazást. Ennek részleteiről keretes összeállításunkból tájékozódhat.

Galéria: Wizzair DubaiJumeirah / Northfoto

 A kereskedelmi igazgató a Wizz Air célkitűzéseikről elmondta, hogy a cég jelenleg negyven gépből álló flottáját és 1500 fős dolgozói létszámát 2013-ban 45 gépesre, és 1700 fősre kívánják növelni. Úgy számolnak, hogy 2013-ban 13,5 millió utas fogja a Wizz Airt választani. Abrán György konkrétumokat nem közölt, de azt elmondta, hogy várhatóan további izgalmas téli nyaralóhelyekre indulnak majd járataik.

Tudnivalók a vízumról
Az Egyesült Arab Emírségek területére lépéshez szükséges az előre megszerzett vízum, a Dubai reptéren ezt már nem tudjuk elintézni. A turistavízum azoknak ajánlott, akik látogatóba mennek az országba, például nyaralás céljából. Ez egy hónapra érvényes, és egyszeri belépésre jogosít. Jó tudni, hogy útlevelünknek a hazautazás napjától számítva még hat hónapig érvényesnek kell lennie, illetve, hogy a turistavízum megszerzéséhez meghívót kell találnunk magunknak. Általában, ha szállást foglalunk egy 4-5 csillagos szállodába, az már meghívásnak számít. Ezek a szállodák ugyanis el tudják intézni a vízumot körülbelül harmincezer forintos összegért. Pontos információkat az adott szálloda tud adni, mivel a feltételek és árak minden esetben eltérők.
forrás: dubai-info.hu
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek