Kiállítás nagykorúaknak a Szépművészeti Múzeumban

  Kiállítás nagykorúaknak a Szépművészeti Múzeumban

  A Szépművészeti Múzeum az elmúlt évek nagysikerű hagyományait folytatva 2013 tavaszán újabb fotókiállítást rendez. Ezúttal a divat- és reklámfényképezés egyik legnagyobb alakját, Helmut Newtont mutatjuk be egy közel 250 fotográfiát felvonultató kiállítással, mely tükrözi a világhírű fotográfus legfontosabb alkotói periódusait.

   

  Fotó: Krause Johansen

  A kiállítási anyag a Helmut Newton Stiftung közreműködésével jön létre, mely alapítvány a művész teljes életművét gondozza Berlinben – tájékoztat a múzeum honlapja.

  A kiválasztott fotográfiák Newton három jelentős albumán keresztül engednek betekintést az életmű fontos korszakaiba. A Private Property negyvenöt fekete-fehér fotográfiát tartalmazó portfóliója az 1972–1983 közötti időszak legjobb divat-, portré-, és akt felvételeit tartalmazza.

  Az 1985 és 1995 közötti provokatív aktokat – többek között – Newton saját kiadású folyóiratában, a négy kötetes Helmut Newton's Illustrated -ben publikálta. Az 1983 és 2003 közötti divat-, és reklámfotók az A Gun For Hire című albumban jelentek meg és a legnagyobb divatházak (Chanel, Yves Saint Laurent, Versace) számára készültek.

  Helmut Newton a 20. századi fotográfia egyik legnagyobb alakja, erotikus tartalmú, provokatív stílusa forradalmasította a divatfényképezést.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!