Kiállítás a Föld napja alkalmából Budapesten

Tudatos vásárlástól a komposztálásig tájékozódhatunk, a Föld védelme érdekében.

A komposztálásról és a tudatos vásárlásról is többet tudhatnak meg az érdeklődők a Föld napja alkalmából április 16-tól látogatható tárlaton az Országos Mezőgazdasági Könyvtár és Dokumentációs Központban Budapesten – adja hírül az MTI.

A május 11-ig látható Tükörben a Világ című kiállítás témája az emberi természet és a fenntartható fejlődés. A látogatók adatokat, tényeket tudhatnak meg egyebek mellett a komposztálásról, a tudatos vásárlásról, a takarékosságról és a rendszerszemléletről. Ezek megértése után mindenki kiválaszthatja, hogy Föld védelme érdekében melyek követését tudja vállalni.

 

Fotó: Casey Gutteridge / Swns.com / Northfoto

A tárlat számtalan installációval és játékkal gondolkodtatja el az érdeklődőket arról, hogy a jövőt, az élhető Földet hogyan és miért teszik kockára. A felfedezőúton a résztvevők megismerhetik a Föld országainak ökológiai lábnyomát, kiszámolhatják, hány kilométert utazik például a reggelire elfogyasztott étel a termelőtől az asztalig és hány órát töltenek a magyarok átlagosan tévézéssel naponta.

A kiállítást az ÖKO-Pack Nonprofit Kft., a Zöld Fiatalok és a Cellux Csoport tagjai szervezik. Az intézmények az okopack.hu oldalon regisztrálhatnak a kiállítás ingyenes megtekintéséhez.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek