Újra látogatható a Tolnay Klári Emlékház Mohorán

Újra látogatható a Tolnay Klári Emlékház Mohorán

A téli szünet után, március 30-ától felújított, megszépült külsővel várja látogatóit a Tolnay Klári Emlékház a Nógrád megyei Mohorán - tájékoztatta az MTI-t az emlékház vezetője. Az emlékkiállítás a színésznő életútját bemutató fényképekből, személyes használati tárgyakból, családi ereklyékből, nagy sikert aratott színházi előadásokat idéző kosztümökből áll - mondta Balla István.

Hozzátette: Tolnay Klári nagy szerepeit és élete boldog pillanatait idéző több mint 300 fotó teszi még élőbbé a tárlat tárgyait, vígszínházi öltözőasztala vagy a család 130 éves zongorája mellett az emlékház őrzi a két Kossuth-díjat, valamint más kitüntetéseket.

A nézelődő valóban Tolnay Klári életébe nyerhet bepillantást, a berendezett öltözőbe lépve megérezheti a színház belső, intim világának atmoszféráját és lélekben maga is színpadra állhat - fogalmazott Balla István. Mohorán, a színésznő gyermekéveinek helyszínén Mádl Ferenc akkori köztársasági elnök nyitotta meg 2000 szeptemberében a Tolnay Klári Emlékházat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek