Szállodacsődöket okozhatnak a félárú akciók

  A belföldi turisztikai piacon minden korábbinál nagyobb, önpusztító árverseny kezdődött.

  A belföldi turisztikai piacon minden korábbinál nagyobb, önpusztító árverseny kezdődött, amely a szakemberek szerint újabb csődhullámot indíthat el - számol be róla a Napi Gazdaság.

  A lap szerdai cikkében Behán István, a gárdonyi Vital Hotel Nautis igazgatója elmondja, hogy az előfoglalások alapján keserves évük lesz a vidéki szállásadóknak, közte a négycsillagos szállodáknak is. A szállodák 30-40, sőt nemritkán 50 százalékkal olcsóbban kínálják szolgáltatásaikat. Az árverseny miatt a közelmúltban több egyeztetést is kezdeményeztek, hogy ennek véget vessenek, de a különböző finanszírozási hátterű cégekkel nem tudtak egyezségre jutni. Behán úgy véli, szállodacsődök sorozata várható az elkövetkező időszakban.

  A Danubius Hotels Group Nyrt. a közelmúltban hozta nyilvánosságra, hogy mindkét pécsi szállodájában kénytelen különböző átszervezésekkel csökkenteni a működési költségeket. A Pátria idén már csak szezonálisan - hét hónapig - üzemel, és ha nem tudják javítani hatékonyságát, jövőre át kell gondolni a helyzetét.

  A hosszú és vendégszegény tél után a szezon egészét illetően pesszimisták a balatoni és a velencei-tavi szállásadók (is). Szinte mindenütt a belföldi forgalom stagnálásával, illetve csökkenésével számolnak.

  Sternócky Balázs, a siófoki Hotel Azúr értékesítési és marketingigazgatója a lapnak elmondta: egyelőre abban bíznak, hogy az iskolaszünethez kapcsolódó húsvéti ünnepek idején javul a helyzet. Stagnál a konferenciaturizmus és a vidéki szállodák egyre jobban szenvednek az árversenytől is - tette hozzá.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek