117 új repülőgépet rendelt a Turkish Airlines

Megamegrendelést adott le a világ leggyorsabban növekvő légitársasága, a Turkish Airlines, írja a Turizmus Online.

A Star Alliance légi szövetséghez tartozó török légitársaság Európában egyedülálló módon 117 új repülőgépre adott le megrendelést a napokban. A repülőgépek flottába állítása után a Turkish Airlines nem csupán a leggyorsabban növekvő légitársaság címét mondhatja magáénak, hanem csatlakozik a legnagyobbak táborához is.

A légitársaság igazgatótanácsának döntése értelmében 25 darab A321-est, 4 darab A320 NEO-t, 53 darab A321 NEO-t rendel meg azonnal, 35 további A321 NEO-t pedig opcióval rendel meg a Turkish Airlines. A repülőgépek 2015-ig érkeznek meg a Turkish flottájába. Az új repülőgépekkel együtt a Turkish Airlines flottája 375 darab repülőgépből áll majd a teherszállítókat is ideértve. 2020-ra a flotta átlagéletkora a mostani 6,6 évről 5 évre csökken.

Az új repülőgépekkel kapcsolatban a légitársaság közleménye megjegyzi, hogy a legújabb technológiai megoldások következtében a gépek alacsony fenntartási és karbantartási költségek mellett üzemeltethetők. A keskenytörzsű A321-es gépcsalád üzemeltethető a legalacsonyabb egy ülésre eső költséggel. Az A321 NEO pedig a költséghatékonyság mellett további desztinációk elérését is biztosítja megnövelt hatótávolsága jóvoltából.

A Turkish flottájában jelenleg 211 repülőgép működik, év végére ez a szám 235-re nő. A 117 most megrendelt repülőgép összesen 21.644-gyel bővíti a légitársaság teljes üléskapacitását. A légitársaság tavaly 39 millió utast szállított, az idén pedig 46 millióra számít.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek