Isztambuli Kék Mecset: belépés csak köpenyben!

  Isztambuli Kék Mecset: belépés csak köpenyben!

  A világhírű isztambuli Kék Mecset látogatói a jövőben csak egységes köpenyben léphetnek be az épületbe – tájékoztat az MTI.

  "Így igyekszünk megőrizni a mecset vallási atmoszféráját" – mondta el Ishak Kizilaslan imám. Török sajtóértesülések szerint a köpenyek elől cipzárral zárhatók. A nők kendőt is kapnak mellé, amellyel lefedhetik hajukat. Eddig a lengébben öltözött látogatók a bejáratnál sálat vagy kendőt kaptak karjuk és válluk betakarásához. Az imám szerint még nem végleges a köpenyek dizájnja, a kiválasztásnál azonban elsősorban a funkcionalitást veszik figyelembe.

  A Sabah című lap szerint a Kék Mecsetet a nyári hónapokban naponta átlagosan 40 ezren látogatják, a téli időszakban pedig naponta tízezren. Ahmed szultán mecsetje Isztambul legfontosabb turistalátványosságainak egyike, nevét a belső falait borító kék csempékről kapta. A mecsetet 1609 és 1616 között építették I. Ahmed szultán utasítására.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!