Bringautánfutók kisgyerekeseknek Szilvásváradon

Bringautánfutók kisgyerekeseknek Szilvásváradon

Sikeres TDM-pályázatot nyújtott be a Szilvásvárad Idegenforgalmi Egyesületet, amely nemrég közel 33 millió forintot nyert a helyi turizmus fejlesztésére, marketingjére, írja a Heol.hu. Szaniszló László, a község polgármestere elmondta, ennél többet reméltek, 50 millió forintot, s fellebbeztek is, hogy egy-két költségüket ismerjék el. Ennek eredményét várják.

A 33 millió forinthoz hatmillió forintot kell hozzátenniük, ha sikerül a kért összeget megkapni, akkor 10 millió forinttal kell hozzájárulniuk. Szaniszló László hozzátette, hogy a TDM révén tudnak költeni például rendezvények szervezésére, marketingre.

Horváth Sándor TDM-menedzser kifejtette, hogy idén mobil színpadot szeretnének felállítani a Szalajka-völgyben. Megtartják szokásos nyári programjaikat, a Pisztráng, a Szilva Napot, a Lipicai Lovasfesztivált. A turistáknak információs irodát nyitnak, ahol tájékozódhatnak az étkezési- és szálláslehetőségekről, a kulturális és szabadidős programokról. A szervezet működéséhez informatikai eszközöket vásárolnak, s lesznek kisebb beruházások is, mint egy ivókút felújítása, bringó hintók vásárlása. Utóbbiakat a Szalajka-völgyben lehet használni. Az alkalmi, de szervezett keretek közt éjszakai túrázók számára fejlámpákat vásárolnak, a kerékpáros turistáknak gyerekszállító kocsikat vesznek, amelyek, akárcsak a bringó hintók, bérelhetők.

A TDM egyik legfőbb feladata lesz, hogy népszerűsítsék Szilvásváradot, ehhez színes kiadványokat, reklámfilmeket készítenek, kiállításokon mutatkoznak be, írja a Heol.hu. Ha sikerrel jár a fellebbezés, akkor a marketingtevékenységre több pénz jut majd. A szokásoknak megfelelően idén is részt vesznek az Utazás Kiállításon, ahol a Bélkő Nonprofit Kft. segítségével közös standon jelennek meg a Bélapátfalva Idegenforgalmáért Közhasznú Egyesülettel. A TDM-nek jelenleg félszáz civil és vállalkozó tagja van. A jövőben tovább erősítik kapcsolatukat a Bélapátfalva Idegenforgalmáért Egyesülettel, s szorosabban együttműködnek majd a dédestapolcsányi Élmények Völgye Egyesülettel.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek