Csalódás volt a SZÉP kártya a hazai fürdőknek

Csalódás volt a SZÉP kártya a hazai fürdőknek

A Magyar Fürdőszövetség tagjai körében végzett felmérést a Széchenyi Pihenőkártya (SZÉP kártya) 2012-es felhasználásának tapasztalatairól – adta hírül a TTG Hungary. A hazai gyógy-, termál-, és élményfürdőkben 2010-ben közel 3,5 milliárd forint értékben használtak fel Üdülési Csekket, mely átlagosan a bevételek 14 százalékát biztosította. Az Üdülési Csekk (ÜCS) a belső fogyasztás kedvező és kiforrott ösztönző formájává vált az elmúlt években.

2011-ben a Magyar Fürdőszövetség, a hazai fürdőket képviselő érdekvédelmi szervezet örömmel fogadta a Széchenyi Pihenőkártya tervezett megvalósításának formáját. A 2012-es bevezető év a SZÉP kártya fürdőkben felhasznált forgalmával kapcsolatban azonban csalódást keltett. A Fürdőszövetség 37 fürdő körében végzett felmérése alapján a SZÉP kártya lehangoló eredményt produkált 2012-ben a hazai fürdőkben.

Összességében a vizsgált 37 fürdő 2012-ben ÜCS és SZÉP kártya együttes forgalma az 1,63 milliárd forintot érte el, mely 2011-hez képest 18 százalékos, míg 2010-hez képest közel 40 százalékos visszaesés! A vizsgált fürdők elmaradt bevétele a fogyasztás ösztönzése révén így a két év viszonylatában közel 1 milliárd forint. A felmérésben részt vevő 37 fürdő adataiból reprezentatív képet kapunk a fürdők helyzetéről, mivel minden kategóriájú fürdő egyaránt képviselve volt a felmérésben, melyek a hazai fürdőforgalom jelentős részét lefedik.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek