Berlin az idei legmenőbb célpont

Berlin az idei legmenőbb célpont

Trendi úticél Nr. 1. - így határozta meg magát Berlin a csütörtökön megnyitott Utazás kiállításon tartott sajtótájékoztatón - adta hírül a Turizmusonline.hu. 25 millió vendégéjszakát töltöttek Berlinben tavaly a turisták, ezzel London és Párizs mögött a harmadik legnépszerűbb európai város. A turistáknak pedig úgy tűnik, van hol laknia, mivel csak tavaly 5500 új hotelszobát adtak át. Nyílt egyebek mellett egy Waldorf Astoria valamint egy nagyon trendi hostel is.

Mi magyarok is egyre növekvő mértékben vesszük ki részünket a vendégéjszakák szaporitásából. Az elmúlt évtized alatt megháromszorozódott a Berlinbe látogató magyarok által kereskedelmi szálláshelyeken töltött éjszakák száma. Csak tavaly 10,4 százalékos növekedésnek lehettek a németek tanúi.

És, hogy mi vonzza Berlinbe a temérdek turistát? Katarina Erzeg, a VisitBerlin képviselője a pezsgő kulturális életet emelte ki. Emellett vonzó a remek gasztronómia - nem csupán curry wurst - és a vásárlási lehetőségek, a történelmi hagyományok. Persze mindez mit sem ér, ha nem párosul megfizethetőséggel. Berlin egyik igen fontos vonzereje a vonzó ár-érték arány. Az Utazás kiállításon tartott sajtótájékoztató tanúsága szerint Berlin még Varsónál is megfizethetőbb - írja a Turizmusonline.hu.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek