Csütörtökön nyílik az Utazás kiállítás

Az Utazás kiállítás idei díszvendége Szlovákia és Nyíregyháza, kulturális díszvendége pedig Kalocsa. Lesz Bringaexpo, Karavánszalon és VitalExpo is.

Az Utazás 2013 nemzetközi idegenforgalmi kiállítás csütörtöktől vasárnap estig várja a látogatókat a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban - közölték a szervezők hétfői budapesti sajtótájékoztatójukon.

A harminchatodik alkalommal megrendezett idegenforgalmi szemléhez három szakkiállítás is kapcsolódik: a VitalExpo egészség és életmód kiállítás, a Karavánszalon kemping és lakóautó bemutató, valamint a Port.hu Bringaexpo kerékpáros seregszemle.

Az Utazás kiállítás idei díszvendége Szlovákia és Nyíregyháza, kulturális díszvendége pedig Kalocsa.

A Travelo is kint lesz a vásáron, 205A1 számú standunknál wellness hétvégét nyerhetnek a látogatók.

Horváth Gergely, a Magyar Turizmus Zrt. turisztikai vezérigazgató-helyettese kiemelte: ezúttal is a Magyar Turizmus Zrt. adja a belföldi kiállítás gerincét egy központi standdal. Bemutatkozik az ország kilenc turisztikai régiója is, több mint 100 vidéki résztvevő ismerteti meg kínálatát, újdonságait a várt csaknem 50 ezer látogatóval.

Összesen több mint 500 kiállító várja az érdeklődőket a budapesti vásárközpontban. Az idén nagyobb hangsúlyt fektetnek a fesztiválokra és az online turisztikai kínálatra - mondta el Rápolthy Edit, a Hungexpo kiállítás igazgatója.

Az Utazás kiállítás kedvező vásárlási lehetőségeket, vetélkedőket, kvízjátékokat és színpadi bemutatókat is kínál a látogatóknak.

Az Utazás Fórum szakmai programjait csütörtökön és pénteken tartják.

A hetedik alkalommal megrendezett nemzetközi kemping és karaván kiállítás mintegy negyven lakóautót és lakókocsit, emellett kempingfelszereléseket és mobilnyaralókat mutat be, de látható lesz egy különleges filmes busz is.

A VitalExpo új, átfogó egészségügyi kiállítás a Hungexpón, ahol gyógyszergyárak, egészségügyi szolgáltató intézmények, gyógyászati segédeszköz- és étrendkiegészítő-gyártók mutatkoznak be termékeikkel, szolgáltatásaikkal és felvilágosító programjaikkal.

A legnagyobb hazai kerékpáros szakkiállításon, a Port.hu Bringaexpón minden eddiginél több kiállító lesz, és a hazai piac számára eddig ismeretlen márkák is bemutatkoznak.

Az idei díszvendég Szlovákia nagykövete, Peter Weiss elmondta: Magyarország negyedik legfontosabb üzleti partnere Szlovákia, Szlovákiának pedig az ötödik legfontosabb Magyarország. Az idegenforgalom különösen hangsúlyos terület, a két ország polgárai egyre nagyobb számban látogatnak egymás országaiba, ezt a kapcsolatot javíthatja ez a kiállítás is - közölte a nagykövet.

Az Utazás 2013 belföldi díszvendége Nyíregyháza, amelynek dinamikus turisztikai fejlődését és arculatváltását emelte ki a város polgármestere. Kovács Ferenc különösen a helyi gyógyvízre, a fürdőkre, a különleges állatparkra, a múzeumfalura és a gasztronómiai kínálatra hívta fel a figyelmet.

Ezek is érdekelhetnek