Olasz totalitárius építészeti fotópályázat magyaroknak is

Olasz totalitárius építészeti fotópályázat magyaroknak is

Huszadik századi európai totalitárius államok épületeiről várnak fotókat és videókat egy európai kezdeményezésre, írja a Turizmus Online. Az Atrium projekt jelentkezési határideje március 21.

Fotósoknak és videósoknak hirdettek pályázatot Totally Lost címmel. A kiírás célja a huszadik századi európai totalitárius rezsimek építészeti örökségének felfedezése, tanulmányozása és dokumentálása, beleértve mind az elhagyott, mind a használtban lévő épületeket. A pályázaton ilyen épületekről, gyárakról, önkormányzati épületekről, lakóházakról, és az egykori propagandaesemények színtereiről várnak fotókat, videókat. A nevezéseket március 21-ig lehet beküldeni a totallylost@spaziindecisi.it emailcímre.

A kiválasztott munkákat a júniusi Totally Lost című kiállításon lehet megnézni az olaszországi Forliban, majd a pályamunkákat az Atrium projektben részt vevő országokban is bemutatják.

A pályázatot Forli önkormányzata, valamint a Forli-Cesena Tartomány írták ki, és a See (South East Europe Transnational Cooperation Programme - Délkelet-Európai Transznacionális Együttműködési Program) finanszírozza.

Az Atrium ez esetben egy rövidítés: az Architecture of Totalitarian Regimes of the XX. Century in Urban Management, vagyis a „20. századi totalitárius rezsimek építészete a városvezetésben" kifejezést takarja. A projektben részt vesz Magyarország, Szlovákia, Szlovénia, Horvátország, Görögország, Olaszország, Románia, Szerbia Albánia, Bosznia-Hercegovina és Bulgária.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek