Új háromcsillagos séfet avatott a francia Michelin-kalauz

Új háromcsillagos séfet avatott a francia Michelin-kalauz

A 35 éves Arnaud Donckele személyében idén új háromcsillagos séfet avatott a Michelin hotel- és étteremkalauz francia kiadása. A mediterrán specialitásokat kínáló Vague d'or étterem a Földközi-tenger partján fekvő Saint Tropez egyik luxushoteljében, a Résidence de la Pinede-ben található, amelynek konyháját 2005 óta irányítja Arnaud Donckele. A zárt klubként működő étterem megkoronázásával 27-re emelkedett a háromcsillagos helyek száma Franciaországban, ahol 82 kétcsillagos és 487 egycsillagos étterem is található.

"Donckele fiatal, a 27 háromcsillagos séf közül a legfiatalabb, de kivételes múlt áll mögötte" - hangsúlyozta hétfőn Michael Ellis, a Michelin-kalauz nemzetközi igazgatója. A fiatal szakácsnak a felügyelők egyhangúlag szavazták meg a három csillagot. Az új sztárséf a kalauz szerint eredeti személyiséggel rendelkezik, fantasztikus egyensúlyt tart az ízek között és kiválóan használja a helyi termékeket.

Arnaud Doncekele "nagy meglepetésnek" nevezte az éttermében tartott sajtótájékoztatón a harmadik csillag elnyerését. "Nem számítottunk rá. Én nem vagyok nagyon népszerű ember" - mondta a fiatal séf, aki Eugénie-les-Bains-ben a háromcsillagos Michel Guérard-tól tanulta a szakmát, majd a több háromcsillagos étteremmel is rendelkező Alain Ducasse párizsi és monacói konyháiban képezte tovább magát, ahonnan a kétcsillagos chez Lasserre-be, Jean-Louis Nomicos éttermébe került.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek