Fizetős a feladott csomag már a KLM-nél is

Fizetős a feladott csomag már a KLM-nél is

A KLM a múlt héten jelentette be, hogy fizetőssé teszi a feladott csomagot a turista osztályon utazóknak. Azoknak az utasoknak, akik 2013. április 22. után foglalnak a KLM valamelyik Európán belüli járatára - a fapados légitársaságok modelljéhez hasonlóan - külön díjat számítanak fel a feladott poggyászért - írja az AIRportal repülésszakmai oldal.

A feladott poggyász után fizetendő díj internetes előre fizetéssel 15 euró lesz egy irányba, de ha valaki csak a repülőtéren a check-in-nél eszmél az új rendszerre, mindjárt 30 eurót kell kicsengetnie. Az utasok összesen 12 kg kézipoggyászt viszont továbbra is magukkal vihetnek a fedélzetre, amely egy kabinméretű táskát plusz egy darab egyéb táskát (pl. retikül, fényképezőgép, notebook táska, stb.) jelenthet.

A feladott poggyász továbbra is ingyenes marad a teljes árú flexibilis jeggyel (B vagy Y class), a BlueBiz vállalati számlával rendelkező utazóknak és a KLM Flying Blue loyalty programjába belépett utasoknak. Egyelőre utóbbi esetnél elegendő az alap szintű Ivory szint is, azaz egy ingyenes regisztrációval és néhány adat megadásával el lehet kerülni a fapados-stílusú lehúzást.

Természetesen a KLM hosszú távú járataira átszálló utasoknak sem kell csomagdíjat fizetni az európán belüli szektorokért, valamint a Fehéroroszországba, Grúziába, Olaszországba, Oroszországba, Törökországba és Ukrajnába utazóknak és az onnan induló járatok utasainak is marad ingyenes a csomagfeladás - derül ki az AIRportal.hu cikkéből.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek