Egészségturisztikai fejlesztések svájci támogatással Észak-Magyarországon

Egészségturisztikai fejlesztések svájci támogatással Észak-Magyarországon

Elkészült a svájci támogatással megvalósuló, „Gyógyító régiók" elnevezésű projekt végrehajtási terve – írja a Turizmus.com. A projekt nyitórendezvényére 2013. február 12-én került sor a Magyar Tudományos Akadémia épületében. Svájc az újonnan csatlakozó uniós országoknak szóló támogatási programjából finanszírozza az Észak-Magyarország és az Észak-Alföld egészségturisztikai adottságaira alapozó projektet. A több mint egymillió svájci frankot 2013. év végéig lehet felhasználni, ezt követően a projektet nemcsak működtetni, hanem hasznosítani is kell további öt éven keresztül.

A projekt élén a Mátrai Állami Gyógyintézet áll, a projekt megvalósítására létrejött konzorcium további tagjai a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum, a Magyar Egészségturizmus Marketing Egyesület, a Dr. Rubovszky Tanácsadó és Turisztikai Bt., a gyöngyös-Mátra Turisztikai Közhasznú Egyesület, a Debrecen és Hortobágy Turizmusáért Egyesület, a Siroki Idegenforgalmi és Turisztikai Egyesület és a Mátraderecskei Községi Önkormányzat.

A szakmai program megvalósításához a két gyógyintézmény szakemberei mellett más neves hazai orvosok is hozzájárulnak. A projekt végső célja a „Gyógyító régiók" védjeggyel fémjelzett, a térség létesítményeiben elérhető, orvosi evidenciákra alapozott egészségügyi szolgáltatáscsomagok kialakítása és értékesítése. A kínálatot online foglalási rendszeren keresztül, honlap- és portálfejlesztéssel, elektronikus turisztikai desztináció-menedzsmenttel készülnek hasznosítani.

A nyitórendezvényen előadást tartott Liliana Sharmila De Sá Kirchknopf, a Svájci Hozzájárulás Hivatal vezetője, dr. Urbán László, a „Gyógyító régiók" projekt megvalósítására létrejött konzorcium vezetője, a MÁGY főigazgatója, dr. Oberfrank Ferenc vezető tanácsadó, Horváth Gergely, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgató-helyettese, Hoffmann Henrik, a mátraházi Ózon Hotel igazgatója és dr. Rabóczki Anita, a Parádfürdői Állami Kórház főigazgatója. A projekt fővédnöke dr. Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár.

Ezek is érdekelhetnek