Először rendeznek Bor-blues-böllér napokat Veszprémben

Először rendeznek Bor-blues-böllér napokat Veszprémben

Első alkalommal, március elején rendezik meg Veszprémben a Bor-blues-böllér napokat; a zenés gasztronómiai rendezvényen a blues ikonjai lépnek fel - tájékoztatta az MTI-t a város fideszes polgármestere kedden.

Porga Gyula elmondta: a veszprémi szabadtéri fesztiválszezon májustól-szeptemberig tart, ezt meghosszabbítaná a Bor-blues-böllér fesztivál, a 2010-ben felújított és átalakított Séd-völgy pedig kiválóan alkalmas nagyrendezvények megtartására - ezért támogatták a szervezők ötletét.

Március 8. és 10. között a völgyben a nemesvámosi betyárok mutatják be a hagyományos disznóölés fogásait, amiből kóstolót is kapnak az érdeklődők. Az ételekhez az ország legjobb borait és pálinkát kínálják.

Az egész napos programokat családbarátra tervezték, így a koncertek nem éjszaka, hanem délután kezdődnek - tájékoztatott a polgármester. A rendezvényen a blues ikonjai lépnek fel, például Török Ádám, Deák Bill Gulya, Závodi János.

A fesztivál utolsó napján töpörtyűsütő versenyt rendeznek, amelyre már több mint tíz csapat nevezett. A jelentkezéseket március 5-ig várják. A fesztivál ideje alatt kézművesvásárt is tartanak.

Ezek is érdekelhetnek