Skanzen épül Mórahalmon

Skanzen épül Mórahalmon

A város mellett, a hozzá tartozó 10 hektáros Szent János térségében az önkormányzat 50 millió forintos uniós támogatással és 5%-os önerővel több beruházás kivitelezését indította el – írja hírlevelében a TTG Hungary. Dobó Zoltán, a beruházás projektmenedzsere elmondta, hogy az áprilisra megépülő idősek klubja a tanyai embereknek nyújt majd szórakozási lehetőséget - a közelében magánerőből épülő üdülőházzal együtt.

A terület legnagyobb beruházása azonban az 1910-es évek Magyarországát bemutató Homokháti Skanzen lesz. Az építtető Bornemzet Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. emlékparkja 50 hazai műemlék épületet mutat be. Az emlékpark központi épülete, a Klebelsberg Iskola 650 milliós uniós forrásból már elkészült. A Babos-tanya és a Skanzen közé vallási turista útvonalat képező kápolnát terveznek az Ópusztaszeri Nemzeti Történelmi Emlékparkkal, Temes megyével és a Szeged-csanádi Egyházmegyével közösen.

Mindehhez összekötő útvonal létesül a Szent János térség és a mórahalmi városközpont között, melynek összköltsége 262 millió forint. A Szent János térségbeli rekreációs övezet városi sportcentrummal, öltözővel, fedett lelátóval és élőfüves pályával bővül, amit a TAO-programban készítenek el három év alatt. Az első ütem forrása máris rendelkezésre áll.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek