A Külügyminisztérium a Tunéziába készülőket figyelmezteti

A Külügyminisztérium a Tunéziába készülőket figyelmezteti

A Külügyminisztérium konzuli szolgálata óvatosságra inti a Tunéziában tartózkodó vagy oda készülő magyarokat, a szerda reggel az ellenzék egyik vezetője ellen elkövetett terrorista merénylet hatására ugyanis az ország egész területén tömegdemonstrációk robbantak ki – írja a Turizmus.com.

Szerdán agyonlőtték Sokri Belaidot, az Egyesült Demokratikus Nacionalista Párt tunéziai ellenzéki formáció főtitkárát Tuniszban, amikor elhagyta az otthonát. A gyilkosságot terrorcselekménynek nevezte és elítélte Hamadi Dzsebali, az ország kormányfője, valamint Monszef Marzúki államfő is. A lelőtt politikus testvére, Abdel-Madzsid Belaid az iszlamista en-Nahdát (Újjászületést), a kormánykoalíció legerősebb pártját vádolta a gyilkossággal.

A konzuli szolgálat honlapján közzétett figyelmeztetésben kiemelték, a tüntetők minden nagyvárosban megtámadták az en-Nahda helyi székházát, a főváros központjában a demonstrálók létszáma pedig kétszer annyi, mint a forradalom napjaiban tüntetőké volt. A belügyi egységek készenlétben állnak, több helyen könnygázzal oszlatják a tömeget - írták. Hangsúlyozták, hogy a hadsereg egyelőre nem avatkozott közbe jelentősebb erőkkel, de a feszültség folyamatosan nő.

Felhívták a figyelmet arra is, hogy összecsapások lehetnek, azért azt kérik, hogy aki teheti, halassza el a Tunéziába tervezett utazását. Az utazást a következő napokban, a helyzet rendeződéséig nem javasolja a Külügyminisztérium konzuli szolgálata.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek