Repülni szeretne a Boeing a Dreamlinerrel

Repülni szeretne a Boeing a Dreamlinerrel

Az elmúlt hetek vizsgálatai még mindig nem hoztak eredményt, így továbbra sem lehet tudni, hogy mikor oldhatják fel a Dreamlinerek egész világra érvényes repülési tilalmát. Az akkumulátor problémák gyökerét most repülés közben kutatná a Boeing – írja a Flightglobal.com értesülései alapján az Airportal.hu repülésszakmai oldal.

Egyelőre még céldátumot sem publikáltak a hatóságok arra nézve, hogy mikor repülhetnek újra a Dreamlinerek. A típust üzemeltető légitársaságok hetente tolják egyre későbbre a 787 üzemelésük újrakezdését. Legutóbb éppen a mai napon a LOT lengyel légitársaság közölte, hogy március végéig nem tervezik a 787-essel üzemeltetett járatok újraindítását.

A Travelo már kipróbálta
A teljes tilalom bevezetése előtt még repültünk egyet a Dreamlinerrel, benyomásainkat itt olvashatja.

Ha nem is kereskedelmi járaton, de a Boeing egyik Dreamlinere hamarosan újra a levegőbe emelkedhet, ha megkapja erre az engedélyt az amerikai Szövetségi Légügyi Hivataltól (FAA). A Boeing szóvivője megerősítette azokat a sajtóértesüléseket, miszerint kérelmet adtak be az FAA felé, hogy a repülőgépgyár mérnökei repülés közben, éles körülmények közt vizsgálhassák a Dremalinerek lítium-ion akkumulátorait. Az FAA jelenleg értékeli a Boeing kérelmét, várhatóan hamarosan meghozzák a döntést arról, hogy legalább teszt jelleggel újra repülhessen az egyik gyári teszt 787-es repülőgép.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek