Elektromos busz várja majd a turistákat a Körösöknél

Elektromos busz várja majd a turistákat a Körösöknél

A közelmúltban elnyert támogatásból több turistabarát fejlesztés valósulhat meg idén a Körös-menti Turisztikai Egyesület területén – adta hírül a Turizmusonline.hu. A szervezet az Új Széchenyi Terv Dél-Alföldi Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott pályázatán 31 601 382 forint összegű támogatást nyert. Az egyesület célja Szarvas és a térség már meglévő természeti, illetve kulturális értékeinek még szélesebb körben történő megismertetése, valamint az aktív turizmusban rejlő további lehetőségek kihasználása.

Számos olyan eszközt szeretnének ebből beszerezni, melyek a turisták szélesebb körű tájékoztatását, valamint a rendezvények reklámozását segítik elő: városszéli óriásplakátok, túraútvonalakat jelző táblatérképek, kerékpár-, vízi- és gyalogtúra útvonalakat jelző táblák, QR kódos táblák kihelyezése szerepel a terveik között. Emellett tervezik 20 kerékpár, 2 mobil kerékpártároló, és 6 zárható faház beszerzését is.

Pályázatuk egyik legfontosabb eleme a 14 személyes elektromos busz beszerzése volt. Céljuk, hogy nyári hónapokban menetrendszerűen közlekedjen a legnagyobb szálláshelyek, valamint a holtágakon található nyaralók és apartmanok között. Ezzel szeretnék növelni a látogatottságot a kulturális programokon, a Vízi Színházban, rendezvényeiken, valamint a vendéglátóhelyeken, a városi szolgáltatóknál és az üzletekben.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek